2015 m. liepos 16 d., ketvirtadienis

Citrininis vyšnių pyragas

Skanus (tiesa rūgštokas), lengvai pagaminamas trapios tešlos pyragas, receptas iš Žurnalo ManoNamai receptai “Kepiniai”.

 
Padui:
1,5 -2 stiklinės miltų
150 g sviesto
2 valg. šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos

Viršui:
250 g vyšnių (šviežių, šaldytų arba iš kompoto be kauliukų)
1/3 stiklinės grietinės
2-3 citrinų sultys
3 kiaušiniai
½ stiklinės cukraus


Šaltą sviestą sutarkuojame į subertus į dubenį miltus. Sutriname pirštais, kad susidarytų trupiniai. Suberiame cukrų ir druską, išmaišome. Paruošta tešla išlipdome silikoninės formos dugną bei kraštus. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol paruduos.
Viršui sumaišome grietinę, cukrų, suplaktus kiaušinius ir citrinų sultis, kad pasidarytų vientisas mišinys. Supilame ant tešlos, apdėliojame kepinį vyšniomis. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą