2017 m. liepos 9 d., sekmadienis

Rūkytos vištienos ir makaronų salotos

Skanios paprastai pagaminamos salotos puikiai tiks ant šventinio stalo, ar eilinės dienos vakarienei (receptas iš knygos „Berniukai virtuvėje“)


200 g makaronų
1 rūkytos šlaunelės
200 g sūdytų žemės riešutų
3 vidutinio dydžio morkų (nevirtos)
2 vidutinio dydžio obuolių

Padažui:
200-300 g majonezo
200 g grietinės
(pagal norą druskos, citrininių pipirų)

Išverdame makaronus ir juos atvėsiname. Nuo vištienos šlaunelės atskiriame mėsą, susmulkiname ir sumaišome su makaronais. Nuplauname ir nulupame morkas ir obuolius, stambiai sutarkuojame arba supjaustome plonais šiaudeliais. Padažui sumaišome majonezą bei grietinę, pagardiname prieskoniais. Padažą užpilame ant salotų. Įmaišome sūdytus riešutus, pusvalandį palaikome šaldytuve ir patiekiame.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą