2017 m. rugsėjo 24 d., sekmadienis

Obuolienė

Pagaliau mano kompiuteris išlindo iš spintos (nes namie dar remontas vyksta), tiesa stovi jis po laiptais ir sėdėti reikia ant grindų, bet svarbiausia, kad jau galiu pasidalinti išbandytais receptais. Šiandien dar vienas 2016 metų atradimas, tai ši obuolienė. Sezonas gausus buvo obuolių, o norėjosi paprasto su geru rezultatu recepto, jį radau čia. Obuolienės skonis, mano požiūriu, tobulas. Tinka tiek prie košių, tiek į kepinius, tiek šaukštu kabinti ir su batonu valgyti :)



Obuolius nuplauname, nulupame ir išimame sėklas. Pripjaustome jų į puodą storu dugnu iki pat viršaus – ant dugno stambesniais gabalėliais, kuo aukščiau tuo smulkesniais.
Įpilame pusę puodelio šalto vandens (tiek jo reikia 4-5 l talpos puodui). Uždengiame sandariu dangčiu ir užkaičiame. Kai turinys užvirs, ugnį sumažiname iki minimalios ir paliekame klegėti 25 min. Tada ugnį išjungiame ir puodą paliekame ramybėje dar 5-7 min. Čia svarbiausia – jokiu būdu jokiu metu negalima puodo atidengti ir tikrinti. Ši obuolienė sugeba išvirti pati.
Po 5-7 min. puodą atidengiame ir tiesiog permaišome šaukštu. Tuomet beriame cukrų (jei obuoliai saldūs, jo reikia visai nedaug), statome ant ugnies ir minutėlę maišydami pakaitiname, kol pradės „burbuliuoti“. Tuomet iškart pilstome į sterilizuotus stiklainius ir užsukame sandariais dangteliais.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą