2017 m. rugsėjo 29 d., penktadienis

Obuolių keksas

Tęsiant obuolių temą: šiais metais iš kepinių su obuoliais buvo išbandytas obuolių keksas. Skanu, paprasta, gražu. Receptas iš Astos Černės knygos „Saulėtos virtuvės Saldumynų knyga“. Čia autorė siūlo keksą dar aplieti cinamoniniu glaistu, kaip alternatyva puikiai tiktų ir šokoladinis ar karamelinis, skonio reikalas. Šį kartą buvo naminis "nuogas" variantas :)



4 kiaušiniai
200 g cukraus
250 ml aliejaus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
65 ml natūralaus jogurto (tinka ir graikiškas)
420 g miltų
1,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio malto cinamono
apie 400 g nuluptų be sėklalizdžių obuolių

(Glaistui:
140 g cukraus pudros
½ arb. šaukštelio malto cinamono
2-3 valg. šaukšto pieno
½ arb. šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos)


Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, aliejų ir jogurtą išplakame iki vientisos purios masės. Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, maltu cinamonu ir druska. Miltų mišinį suberiame į plakinį ir maišome, kol neliks sausų miltų. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame į tešlą, išmaišome. Kekso kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais ar miltais. Joje paskirstome paruoštą tešlą. Kepame iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (ar keksas iškepė patikriname mediniu smeigtuku).

(Glaisto paruošimas.
Miltelinį ir vanilinį cukrų išsijojame į dubenėlį. Suberiame cinamoną, įpilame du šaukštus pieno ir įberiame druskos. Šakute išplakame iki visiškai vientisos masės, jei matome, kad per tiršta, įpilame dar šaukštą pieno. Jei per skysta – įberiame šiek tiek daugiau miltelinio cukraus. Paruoštas glaistas turi būti vidutiniškai tirštas. Juo aptepame kekso paviršių.)



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą