2017 m. lapkričio 6 d., pirmadienis

Dryžuotas pyragas

Šiandien minima pyragų diena, tai mane įpareigojo įkelti pyrago receptą. Labai norėjau išbandyti šį pyrago variantą, kai pamačiau jį Jurgitos Vaskel knygoje "Didžioji nesaldžių, sočių ir kitų gardžių kepinių knyga". Puikiai išgaunama zebro spalva tiesiog užburia, skoniu pyragas irgi nenusileidžia. Pyragas skonio atžvilgiu paprastas, bet skanus.



180 g miltų
1 valg. šaukšto vanilinio cukraus
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

130 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
20 g nesaldžios kakavos miltelių
0,5 arb. šaukštelio tirpios kavos
60 g juodojo šokolado

250 ml aliejaus
180 g cukraus
100 ml pieno
3 dideli kiaušiniai



Viename dubenyje sumaišome 180 g miltų su šaukšteliu kepimo miltelių ir vaniliniu cukrumi. Kitame dubenyje sumaišome 130 g miltų, šaukštelį kepimo miltelių, kakavą, kavos miltelius ir sutarkuotą šokoladą.
Atskirame inde suplakame aliejų, cukrų, pieną ir kiaušinius. Padaliname plakinį į 2 lygias dalis, supilame i du dubenius su sausais mišiniais ir išmaišome iki vientisos masės. Taip turime baltos ir juodos spalvos tešlas.
Kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi, patepame aliejumi. Į paruoštos kepimo formos vidurį įkrečiame šaukštą vanilinės tešlos. Ant jos užkrečiame šaukštą šokoladinės tešlos. Kartojame, kol sunaudosime visą tešlą. Kepimo formą pasukame tarp delnų, kad neliktų oro burbuliukų.
Kepame iki 180 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Ar pyragas iškepė, patikriname mediniu smeigtuku.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą